Püügiload müüdi läbi minutitega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähipüügihooaeg lõppes 31. augustil
Vähipüügihooaeg lõppes 31. augustil Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeva hommikul algas kalastuskaartide müük vähipüügiks. Kaardid müüdi läbi minutitega.

«Vähipüügilube osteti täna hommikul peamiselt kahte püügipiirkonda: Saaremaale ja Pangodi järvele Tartumaal. Mõlemasse oli kehtestatud ka lubadele piirarv. Kõigile Saaremaa veekogudele, kust tohib vähki püüda, oli internetist müüdavate lubade piirarv 1116 ja keskkonnaametist taotlemisel 84. Pangodi järvele sai internetist osta 372 ja keskkonnaametist 28 püügiluba. Huvi oli väga suur ning load müüdi läbi minutitega,» ütles keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader.

«Ülejäänud püügipiirkondades lubadele limiite ei kehtestatud ning nende vastu on väiksem huvi. Enamasti ostetakse sinna luba vahetult enne vähipüügile minekut,» lisas Ader.

Jõevähki on lubatud püüda 1.–31. augustini. Sel aastal on lubatud vähki püüda kõigis maakondades, välja arvatud Hiiumaal. Ühele inimesele antakse ühe püügipiirkonna piires luba püüda ühe kuni viie vähinata või vähimõrraga kuni kolm ööpäeva, Saaremaal ühe ööpäeva. Püügivahendite ja ööpäevade arv tuleb märkida kalastuskaardi taotlusele. Üks vähipüügivahend üheks ööpäevaks maksab kolm eurot.

Sarnaselt eelmisele aastale ei ole ka tänavu enamikus maakondadest vähipüügivahendite ööpäevade hulgale piirarvu kehtestatud, mistõttu jagus lube rohkematele huvilistele.

Erandina on vähivarude kaitse eesmärgil piiratud püüki Saaremaal ja Pangodi järvel Tartumaal. Ka on tänavu vähipüük keelatud Hiiumaal, Karujärves, Põduste jões, Laugi ja Kuke peakraavides, Riksu ojas ja Riksu lahel, Mustjões, Vääna, Kasari, Velise ja Lutsu jõgedes, Värska lahes, Pärnu jõestikus, kaasa arvatud Pärnu vallikraavis, Vigala jões ja selle lisajõgedes.

Kalastuskaarti ei saanud osta inimesed, kel on varasemast ajast kalastuskaardi kohta kohustuslik püügiaruanne esitamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles