Taastub müüri ajalooline ilme

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi vallavanem Andrus Seeme leiab, et lagunenud müüri kordategemine on hädavajalik.
Kanepi vallavanem Andrus Seeme leiab, et lagunenud müüri kordategemine on hädavajalik. Foto: Anett Hallap

Kevadel alustati Kanepi kirikuaia piirdemüüri restaureerimisega. Käesoleval aastal teostatakse ehitustöid ligikaudu poole müüri ulatuses, bussijaama ja parkla poolses küljes, kus müüril olid eriti suured kahjustused.

Uuendustöödeks kulub üle 30 000 euro. Neid rahastatakse Kanepi valla eelarvest. «Meile on oluline, et valla keskus oleks korras ja üldpilt esinduslik. Lagunenud kirikumüür riivas silma ja selle kordategemine on hädavajalik,» ütles Kanepi vallavanem Andrus Seeme. Ehitustöid teostab Mulgi Ehitus OÜ, muinsuskaitse järelevalvet teeb Kurmik Projekt OÜ.

194,6 meetri pikkune kirikuaia ringmüür on püsinud suures osas muutumatuna 175 aastat. Nõukogude ajal betoonist katte saanud müüril taastatakse esialgne olukord. Pealis kaetakse punase tellisega, nagu see on ajalooliselt olnud. Maakividest piirdemüüri katmine punastest tellistest kaldkattega on Eestis vähelevinud ning peegeldab paikkondlikku eripära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles