Elatisvõlgnike elu tõotab raskemaks minna (1)

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Justiitsminister Urmas Reinsalu saatis valitsusse tsiviilkohtumenetluse seadustiku ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise eelnõu, et veelgi jõulisemalt survestada laste elatisraha maksmisest kõrvalehoidjaid.

«Probleem, et enam kui 9000 lapsevanemat ei maksa oma lapsele elatist ka pärast seda, kui on tehtud kohtuotsus ning algatatud täitemenetlus, on tõsine,» tõdes minister. Ta lisas, et on võlgnikke, kelle majanduslik olukord ei võimalda elatist täies mahus maksta, ent pahatahtlike võlgnike jaoks, kes oma vara teadlikult varjavad, on ministeerium kokku pannud täiendavad survemeetmed, et neid kohtutäituriga suhtlema motiveerida.

Eelnõu peamine eesmärk on, et elatist maksma kohustatud vanem teeks seda vabatahtlikult. Kui seda ei tehta, on võimalik kohtutäituril kohtult taotleda reisidokumentide kehtetuks tunnistamist ja keelata nende väljastamine. Sarnane võimalus on olemas näiteks juhtimis-, jahipidamisõiguse, relvaloa kehtivuse või kalastuskaardi peatamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles