Põlvas sai teoks rekordiline Öömatk

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öömatk tõi kokku hulga huvilisi.
Öömatk tõi kokku hulga huvilisi. Foto: Erakogu

Juba kuuendat korda toimunud Öömatk päikeseloojangust päikesetõusuni meelitas matkarajale rekordilise hulga inimesi – sumedasse suveöösse astus 84 vaprat matkalist.

Seekordse Öömatka puhul oli tegemist EV100 matkasarja juunikuu esindusmatkaga, mistõttu leidisid matkahuvilised tee Põlvamaale kõikjalt Eestist. Suisa kolmveerand matkajatest oli kohale tulnud väljastpoolt Põlvamaad, andis Põlva valla kodulehel teada Põlva matkaklubi president Meelis Maidla.

Kuue tunniga, mis lühidal ööl päikeseloojangu ja -tõusu vahele jäid, matkati kaunis Põlva ümbruses 25 kilomeetrit. Üle vaadati loodus- ja kultuuripärlid Suurest ja Väiksest Taevaskojast Otteni vesiveski ja Mammaste esimese kooli asupaigani. Teele jäid nii Himmaste, Mammaste, Eoste kui ka Taevaskoja küla.

«Matka muutsid harivaks ja huvitavaks giid Ülo Leitu vahepalad. Ilm soosis matkajaid igati ning matka lõpus tervitas Põlva randa jõudjaid maaliline päiksetõus. Kõigil osalistel jäi üle vaid tõdeda, et üritus õnnestus igati hästi ning loodetavasti kohtutakse järgmisel aastal uuesti,» avaldas Maidla rahulolu.

Matka korraldas Põlva Matkaklubi. Toetasid Põlva vald, Põlva Maakonna Spordiliit, orienteerumisklubi Põlva Kobras ning EV100 juubeliprogramm, Eesti Matkaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles