Antsla linn saab kalli reoveepuhasti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antsla linn.
Antsla linn. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

AS Võru Vesi sai toetusraha Antsla linna ja Lusti küla ühise reoveepuhasti rekonstrueerimiseks kogumaksumusega ligi 1,4 miljonit eurot.

Antsla praegune reoveepuhasti on ehitatud 1980ndate keskel ja osaliselt on selle seadmeid uuendatud 18 aastat tagasi. Nüüd on kavas ehitada linnale uus ja nõuetele vastav reoveepuhasti, kuhu pärast ehitustöid on võimalik juhtida ka Kobela aleviku reoveed, teatas ettevõte.

Reoveepuhasti uuendamisega väheneb puhastist väljuv reostuskoormus. tagatakse nõuetekohane lämmastiku ja fosfori ärastus, millele hakkavad alates 2019. aastast kehtima senisest kõrgemad piirmäärad.

Tööde eeldatav maksumuseks kokku on 1,39 miljonit eurot, millest Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetus moodustab 1,1 miljonit eurot.

Antsla valla vee-ettevõtjaks määratud Võru Vesi korraldab esmalt projekteerimishanke ning hiljem ehitushanke. Ehitusprojekt koostatakse 2019. aasta kevadeks ja ehitustööd valmivad 2020. aasta suveks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles