Valga triatlonil selguvad nädalavahetusel Eesti meistrid olümpiadistantsil

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka triatlon 2017. aastal.
Valga-Valka triatlon 2017. aastal. Foto: Paul Poderat

Nädalavahetusel Valga Pedeli paisjärvel ja selle ümbruses peetav Valga triatlon toob kohale üle ligi 400 osalejat.
 

Triatlonil selgitatakse pühapäeval Eesti meistrid olümpiadistantsil (1,5 kilomeetrit ujumist, 40 kilomeetrit ratast ning 10 kilomeetrit jooksu).

Tippudest on põhidistantsi stardinimekirjas Ivo Suur, kes tuleb eelmise aasta tiitlit kaitsma. Aga ka Henry Räppo, Eesti sprindidistantsi liider. Samuti paljud tipptegijad ja harrastajad. Näiteks ka Raivo E. Tamm, kellel läbitud IRONMAN 70.3 Otepää poolpikk triatlon ning käsil valmistumine IRONMAN Tallinn täispikaks triatloniks 4. augustil. Kokku on põhivõistlusele registreerunud üle 200 osaleja.

Triatlon on heade eeskujude, paljude spordiklubide ja koostööpartnerite toel muutumas järjest populaarsemaks. Paide triatlon 9. juunil tegi osalejate rekordi ning ka Valgas on end läbi eelregistreerimise kirja pannud kõikidele distantsidele 50 inimest rohkem kui eelmisel aastal ehk kokku 360. "Rõõmustav on laste ja noorte suurem number eelregistreerimisel ning ka põhidistantsil. Olümpiadistantsil on rohkem neid, kes on ennast varakult kirja pannud," ütles võistluste turundus- ja kommunikatsioonijuht Kalmar Kurs.

Laupäeval võistlevad lühematel distantsidel lapsed, noorte B grupp ja harrastajad. Pühapäeval stardivad põhidistantsist poole lühemale rajale juuniorid, harrastajad ja noorte A grupp. Põhivõistlus algab kell 13.

Valga triatlon on Eesti karikavõistluste teine etapp, kus kõik osalejad koguvad karikavõistluste punkte. Sarjas on kokku kuus võistlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles