Valgamaa vaatab täna tulevikku

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kasutada, remondijärgne pilt
Mitte kasutada, remondijärgne pilt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 3. juunil toimub Valgamaal järjekordne maakonna arengukonverents, mis seekord vastvalminud Valgamaa kutseõppekeskuse hoones peetakse.

Konverentsi peaeesmärk on tutvustada arengustrateegiat «Valgamaa 2018» ning analüüsida maakonna arenguvõimalusi ja -suundumusi.

Konverentsi avas maavanem Margus Lepik.

Ettekanded käsitlevad maakonnale aktuaalseid teemasid. Esmalt sai sõna Eesti Vabariigi suursaadik Lätis Mati Vaarmann, kes käsitles Eesti-Läti tulevikukoostööd. Omalt poolt täiendas tema sõnavõttu  päevakohaste küsimustega Margus Lepik.

Sõnavõtud puudutavad veel maakonna mainet ning võimalust kujuneda Liivimaa keskuseks, olukorda hariduses, logistikaalaseid väljakutseid. Samuti räägitakse nii Eesti kui Valgamaa arenguprobleemidest ning maakonna arengunäitajatest.

Ülevaate koostatavast arengustrateegiast annab Valga linnapea Kalev Härk.

Rahvusvahelisi kogemusi kohalike omavalitsuste arengust toovad kuulajateni Seinäjoki linna esindajad Soomest. Kuidas paistab Valgamaa kaugemalt vaadates, saab teada Rootsi Östersundi MittUniversiteti üliõpilastelt. Sõna saavad ka Valgamaa enda noored, kellelt loodetakse kuulda, mida nemad oma kodumaakonnast arvavad ning mida annab teha selleks, et hariduse ja elukogemuse omandanud noored siin ka edaspidi elada tahaksid.

Konverentsi lõpetab konkursi «Valgamaa ettevõtluse auhind 2010» võitjate ja nominentide tunnustamine.

Päeva juhib Jüri Makarov.

Konverentsi korraldavad Valga maavalitsus, Valgamaa Omavalitsuste Liit, SA Valgamaa Arenguagentuur, Europe Direct Valgamaa infopunkt ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles