Laps vajab hoolt ja armastust aastaringselt

Margus Lepik
, Valga maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna on pidupäev meie kõige kallimatel – lastel. See on päev kõigile lastele, olenemata sellest, kas elatakse koos vanematega, asendusvanematega või asenduskodus.

Loomulikult pole see päev aastas ainuke kui oma kallimale varale – lastele – tähelepanu peaks pöörame. Laps
vajab hoolt ja armastust aastaringselt, peame hea seisma selle eest, et neil oleks turvaline, kõhud täis ja tulevik kindlustatud.

Tänasel päeval tahan rohkem tähelepanu suunata aga lastele, kes elavad asenduskodus. Riik annab nendele lastele küll nn kodu, kuid see ei asenda ema, isa ega vanavanemaid. Need lapsed vajavad emotsionaalsest tuge, sõpru ja sõpruskondi ning suhtlemist väljaspool maja.

Sellel aastal pidas Valga Lastekodu Kurepesa oma 10 sünnipäeva ja Taheva Sanatooriumi asenduskodu Sõprade päeva. Nendes asutustes koos lastega aega veetes saime aru, et parima ravim, juhendaja, sõber ja turvatunde andja on naer. See naer on nii nende kui meie tänu koos veedetud aja eest.

Kel vähegi võimalik, võiks olla sõber mõnele asenduskodus elavale lapsele, sest uskuge – see armas pilk, mis nende silmadest peegeldub, on unustamatu.

Tänan ja tunnustan ka neid inimesi, kes nii igapäevatööna kui lihtsalt sõprusest lastekodulastega tegelevad, pakkudes neile hoolt ja armastust.

Kallis laps – soovin Sulle kaunist lastekaitsepäeva ja rõõmsat lapsepõlve!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles