Noor kalamees sikutas jõest välja piraka haugi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ala Põhikooli 7. klassi noormees Marko Riit tõmbas Õhne jõest välja kuuekilose ja 90 sentimeetri pikkuse haugi.
Ala Põhikooli 7. klassi noormees Marko Riit tõmbas Õhne jõest välja kuuekilose ja 90 sentimeetri pikkuse haugi. Foto: Eve Toompalu

Teisipäeva õhtul kella kaheksa ajal Tõrvas mööda Kaarlimäge ülespoole jalutades sai Riidaja põhikooli õpetaja Eve Toompalu osa vahvast vaatemängust.
 

Tema tähelepanu äratas Õhne jõe ääres kalastanud noormees, kellel midagi suurt õnge otsas paistis olevat. Sellele, et midagi erakordset teoksil oli, viitas ka see, et kaldal oli seltskond poissi õpetamas ja juhendamas, kuidas õngeridvaga toimida. «Küll soovitati kala niisama väsitada ja siis jälle kaldamuda poole sikutada. Jäin huviga vaatama ning muidugi ka pildistama,» jagas Toompalu Valgamaalasele oma muljeid.

Pea kümme minutit möödus tema sõnul nagu Ernest Hemingway teoses «Vanamees ja meri»: ühes otsas mees saagiootuses ja teises otsas saak meeleheitlikult rabeledes, lootes pääsemisele. «Minul, kalastamises võhikul, läks vahepeal juba natuke igavaks, et kaua ma seda ikka vaatan, kui midagi olulist ei toimu, aga huvi ja hasart haarasid mindki ning vaatasin edasi,» rääkis pealtnägija.

«Korraga viis noore kalastaja oskus ning kaldalt appi tulnud külamehe kiirus tegevuse lõpule ja koos tõmmati jõest välja päris priske haugipoiss,» kirjeldas Toompalu sündmuste edasist arengut.

Selgus, et noor kalamees oli Ala põhikooli 7. klassi õpilane Marko Riit, kellel enda sõnul kalal käimise kogemust, enamasti Võrtsjärvelt, juba viiendast eluaastast. Senine suurim väljapüütud kala oli tal olnud 4,5 kilo. Seda purakat hindas kalamees aga hoopis suuremaks. «Oli tore näha vahetuid emotsioone, mis paistsid noormehe näost ja jutust, kuna ta sai oma seniste tulemuste kõrvale tubli esikoha,» rääkis pedagoog.

Õhtul helistas Marko Toompalule ja teatas, et haug kaalus 6 kilo ning oli 90 cm pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles