Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Lihtsad nipid aitavad teha maitsvat šašlõkki

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Maitsva šašlõki valmistamine algab 
sobiva liha valimisest.
Maitsva šašlõki valmistamine algab sobiva liha valimisest. Foto: Marko Saarm / Sakala

On olemas kiireid ja lihtsaid nippe, mis aitavad hõõguvatel sütel valminud grill-liha muuta hõrguks, ahvatlevalt kuldpruuniks ja parajalt maitsekaks kõhutäieks.

Sobivaim lihatükk šašlõki valmistamiseks on kaunilt pekipitsine seakaelakarbonaad, millest sünnib hõrk ja pehme roog mahedatesse suveõhtutesse. Rasva olemasolu on Rakvere tootekategooria juhi Heli Sepa sõnul tähtis, sest see aitab lihal küpsemise vältel säilitada mahlasust. Kui pekipitsise liha kasutamine ei tule kõne alla, saab maitsva šašlõki valmistada ka taistest seatagaosa lihastest. Väherasvasema liha eelistajad peaksid valima tooraineks seavälis- või sisefilee.

Märksõnad

Tagasi üles