Valga triatlonil võidutsesid Henry Räppo ning Katrin Zaitseva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue osalejate rekordi teinud Valga triatloni olümpiadistantsi võitis meestest Henry Räppo ajaga 1.53,20 ning naistest oli parim Katrin Zaitseva ajaga 2.09,09. Kokku oli kahel päeval stardis üle 400 osaleja.

Olümpiadistantsi (1500 meetrit ujumist, 40 kilomeetrit ratast ja 10 kilomeetrit jooksu) kolm parimat mahtusid 20 sekundi sisse. Meestest võitis Henry Räppo ajaga 1:53:20, teise koha võitis Ivo Suur (aeg 1:53:26) ning kolmanda koha sai Kevin Vabaorg.

Henry Räppo juhtis võistlust algusest peale, kuid tiitlikaitsja Ivo Suur tegi rattarajal ning eriti jooksus marulist tempot, nii et ujumise mitme minutilisest kaotusest jäi järgi vaid kuus sekundit. 

Naiste parim oli Katrin Zaitseva ajaga 2:09:09, kes edestas eelmise aasta võitjat Alma Sarapuud (2:14:17) ning kolmanda koha sai Laura Suur (2:14:46). 

Kokku lõpetas Valga triatloni olümpiadistantsi 204 osalejat ning Eesti meistrivõistluste medaleid jagati 13 vanuseklassis ja võistkondade arvestuses. 

Valga triatloni olümpiadistantsi läbis ka Raivo E. Tamm, kes valmistub IRONMAN Tallinn täispikaks triatloniks 4. augustil. Raivo sai ajaks ajaks 2:46:38, mis on veerand tundi kiiremini, kui elu esimesel olümpiadistsantsil Valgas aasta tagasi (aeg 3:04:00).

 7. ja 8. juulil toimunud Valga triatlonil oli lisaks olümpiadistantsile veel kolm erinevat distantsi lastele, noortele, juunioritele ja harrastajatele. Tegemist oli triatloni Eesti karikavõistluste teise etapiga ning järgmine etapp on Pärnu jõe triatlon 14. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles