Suurtalunik: Lätis on Eestist hullem

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt suvinisu ja suviotra kasvatava Mikk Kooseri sõnul on ta saagi ennustamisest esialgse pildi järgi loobunud. «Põud pani küll korraliku põntsu, kuid enne sügist ei ole mõtet kurvastada ja hädaldada.»
Peamiselt suvinisu ja suviotra kasvatava Mikk Kooseri sõnul on ta saagi ennustamisest esialgse pildi järgi loobunud. «Põud pani küll korraliku põntsu, kuid enne sügist ei ole mõtet kurvastada ja hädaldada.» Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Olukord Eesti põldudel pole kiita, märg sügis ja kevadine põud ennustavad kesist saaki. Kuid Eesti seis pole siiski võrreldav sellega, mis toimub Lätis. Nii rääkis Meremäel ligi 1000 hektarit põldu hariv Lõuna-Antsu talu noorperemees Mikk Kooser, kes käis Lätis põua tõttu välja kuulutatud üleriigilist looduskatastroofi oma silmaga vaatamas.

«Sõitsime koos perega Läti põhimõtteliselt kahte pidi läbi, tegime ringi peale. Ma pole oma elu jooksul Eesti põldudel nii hullu pilti näinud, isegi sovhoosi ajal mitte,» rääkis Kooser. «Saan nüüd täiesti aru, miks nad üleriigilise looduskatastroofi põllumajanduses välja kuulutasid. See on õudne, mis seal toimub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles