Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Mitmemiljonilisest Mulgi elamuskeskusest peab saama kohalike liitja ja turismimagnet

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mulgi elamuskeskuses hakkab olema viis hoonet. Neist uhkeim on ekspositsioonihoone, mis ei vaja väliseid energiaallikaid. Rehehoonesse on välja käidud aga lausa Eesti esimese siilifarmi idee.
Mulgi elamuskeskuses hakkab olema viis hoonet. Neist uhkeim on ekspositsioonihoone, mis ei vaja väliseid energiaallikaid. Rehehoonesse on välja käidud aga lausa Eesti esimese siilifarmi idee. Foto: Repro

Hiljuti toetuse saanud Valgamaale Sooglemäele plaanitav Mulgi elamuskeskus peab eestvedajate sõnul haarama keskse rolli Mulgimaa kui terviku tutvustamisel. Ligi 2,5 miljonit eurot maksev keskus on plaanitud valmima 2020. aastal.

Keskuse loomise oma südameasjaks võtnud Tõrva vallavanem Maido Ruusmann tunnistab, et ettevõtmine on ambitsioonikas. Tõrva valda Sooglemäele valmib kava kohaselt viiest majast koosnev kompleks. Kõige uhkem tuleb modernse fassaadi ja munakivist siseseintega ekspositsioonihoone. Praegu peamiselt vaid kivist välisseinte varemeist koosnev ajalooline Mulgi talukompleksi tallihoone rekonstrueeritakse ülimoodsaks.

Tagasi üles