Politseiauto sireen juhatas eksinu metsast välja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel juhatasid korrakaitsjad politseiauto sireeniga metsast välja sihi kaotanud ja tunde tihnikus ekselnud abivajava mehe.

61-aastane mees teatas laupäeval kella 22 paiku, et eksis Valgamaal Põdrala vallas metsas ning ei leia enam tagasiteed elukohani. Politseile teadaolevalt oleks eakas terviseprobleemidega mees metsas kõrvalise abita võinud hätta sattuda.

Mees oli hädaabinumbril helistamise ajaks juba neli tundi metsas kõndinud ning tal ei õnnestunud telefoni teel ka lähedastega kontakti saada, et neilt abi küsida. Politsei positsioneeris mehe telefoni asukohta selgitamaks, kus ta täpsemalt võib olla.

Politseiauto sireenidega püüti talle teed juhatada ning pärast kaht tundi väldanud otsinguid nähti otsitavat meest taskulampide abil. Kuna mees asus politseinike suhtes Emajõe vastaskaldal, siis tuli appi kohalik kalamees, kes mehe oma paadiga teisele poole kallast aitas. Korrakaitsjad toimetasid mehe koju, arstiabi õnneks ta ei vajanud.

Kagu jaoskonna patrullitalituse juht Madis Soekarusk sõnas, et õnneks oli mehel kaasas telefon, ta suutis anda politseile väärtuslikku infot oma võimalikust asukohast ning ühtlasi täpsustati seda positsioneerimise läbi. „Arvestades eesootavat marja- ja seenehooaega tuletame teistelegi meelde, et metsa minnes võiks laetud akuga telefon alati tagataskus kaasas olla,“ soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles