Päevatoimetaja:
Maarius Suviste

Otepääl tähistati Eesti lipu aastapäeva

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Otepääl tähistati lipupäeva.
Otepääl tähistati lipupäeva. Foto: Jaanika Kuusik / Valgamaalane

Otepää pastoraadi juures toimunud traditsioonilise liputseremoonia juhatas sisse Marko Tiirmaa. Kõne pidas Eesti Üliõpilaste Seltsi esimees Henrik Einre rääkides lühidalt rahvuslipu tekke ajaloost.

Maavanem Margus Lepik ja vallavanem Andres Visnapuu kõnelesid lipupäeva olulisusest ja sellega seonduva sümboolika hoidmisest, et nende kaudu säiliks eestlaste rahvuslik identiteet. Seoses eelnevaga sooviti teha koostööd, et lipumuuseum leiaks muuseumile väärilise koha.


Peale lipu heiskamist EÜS-i liikmete poolt suunduti vanale kalmistule austust avaldama EÜS-i vilistlastest kirikuõpetajatele. Algusega kell 16 toimus Otepää kirikus Eesti lipu õnnistamise 127. aastapäevale ja Willem Reimani 150 sünniaastapäevale pühendatud pidulik jumalateenistus. Jumalateenistuse viisid läbi praost Vallo Ehasalu, diakon lipnik Marko Tiirmaa ning jutlustas Kaitseväe peakaplan emeeritus Tõnis Nõmmik.


Jumalateenistuse järel esinesid Lõuna Eesti memme-taadi suvepeo koorid kontserdiga. Kontserdi lõppedes liikus piduliste rongkäik Tehvandi staadionile tantsima. Peol osalesid Võru, Viljandi, Põlva ja Viljandi maakonna lauljad, rahvatantsijad- ja muusikud.

Tagasi üles