Tänatakse ausaid maksumaksjaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuameti juht Valdur Laid.
Maksuameti juht Valdur Laid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) alustas juulis ümbrikupalga vastase teavituskampaaniaga. Sel moel soovitakse tänada ausaid maksumaksjaid ja juhtida tähelepanu hüvedele, mida me kõik makse makstes kasutada saame.

MTA peadirektori Valdur Laidi sõnul saab Eesti riik toimida vaid ausate maksumaksjate tõttu, sest tänu neile on ühiskonnas hüved, mida kõik kasutada saavad. «Tänu ausatele maksumaksjatele on meil Eestis haiglad, koolid, maanteed, pension ja turvaline elu.»

«Seekord on ümbrikupalga vastase kampaania eesmärk tunnustada suuremat osa maksumaksjatest, kes teadlikult panustavad ühiskonda. Samuti tänada neid, et saame ühiselt kasutada Eesti riigi pakutavaid teenuseid,» lisas Laid.

Konjunktuuriinstituudi uuringu järgi oli ümbrikupalga tekitatud kahju 2017. aastal kokku 149 miljonit eurot. «Kuigi sama uuringu järgi on täielikult ümbrikupalga saajate arv vähenenud, soovime tõsta teadlikkust, et ka osalise ümbrikupalga saajad kasutavad ühiskonna hüvesid teiste kulul,» selgitas Laid.

Kampaaniat saab näha välimeedias, internetis ja televisioonis ning kuulda raadiotes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles