Eile algasid linnapäevad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu toimunud paadiralli Pedeli jõel.
Mullu toimunud paadiralli Pedeli jõel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna algavad Valga-Valka linnapäevad. Juuni on kaksiklinnade Valga ja Valka sünnipäevakuu – 427 aastat möödub päevast, mil Poola kuningas Stefan Batory andis Valgale linnaõigused.

Liivimaa keskuse endist nime Walk mainiti esimest korda 1286. aastal, millest tänavu möödub 725 aastat. Sedagi meenutatakse linnapäevadel.

Liivimaa laat, muusikal «Nipernaadi», paadiralli ja palju muid sündmusi ootab ees Valga-Valka linnapäevade suurtel pidustustel 9. kuni 12. juunini. Nelja päeva jooksul saab kaksiklinnas nautida mitme rahvuse kultuuri ja tavasid.

Linnapäevad algavad Valga kunstnike ühisnäituse avamisega kultuuri- ja huvialakeskuses ning jätkuvad linnale väga olulise sündmusega: pidulikul kontserdil Jaani kirikus antakse Uno Heinlale üle Valga linna aukodaniku tiitel koos raemedaliga.

Homme saavad eestlased osa lätlaste suurest lillearmastusest. Pidu «Lillede imeteod» annab võimaluse kõigil linlastel viia sünnipäevalilled Walki nime tähtede kujulistesse suurtesse vaasidesse.

Õhtuseks suursündmuseks kujuneb Valga linna olulise sümboli Nipernaadi auks korraldatud muusikaline etendus, mis lavastatud August Gailiti romaani «Toomas Nipernaadi» novellide põhjal. Vabaõhuetendus, milles esinevad linna aktiivsed ja tegusad elanikud, toimub Valga Muuseumi sisehoovis, just sel kohal, kus 100 aastat tagasi avati Säde seltsi teatrilava.

Liivimaa laadal saab laupäeva jooksul kaubelda ja laadamelu nautida. Kohal on erinevate toodete pakkujad nii Eestist kui Lätist. Sünnipäeva teevad eriliseks linna vanuse, 427, pikkune ühekordne tantsijate rida Säde pargi kõnniteedel ja sama pikk laste jooksudistants staadionil.

Linnapäevad lõpetatakse pühapäeval rahvuskultuuride kontserdiga kultuuri- ja huvialakeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles