Euroopa tasemel kollektiivid näitavad Valgas oma oskusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdil näeb paljude rahvaste tantse.
Kontserdil näeb paljude rahvaste tantse. Foto: Erakogu

Valga-Valka linnapäevade mitmekülgses kavas on ka kontserdid. Esinevad Valga ja Valka parimad muusikud ja taidluskollektiivid, aga ka külalised.

Linnapäevad lõpevad pühapäeval rahvuskultuuride kontserdiga kultuurikeskuses. Selle eestvedaja stuudio Joy on külla kutsunud viis Tallinna kollektiivi ja Valka tantsurühma Aija. Mitu külaliskollektiivi on kuulsust kogunud ka Euroopa tasemel.

Tallinnast sõidavad meie linna sünnipäevale oma ja teiste rahvaste kultuuri tutvustama mitmesuguste konkursside laureaadid: tantsustuudio Graatsia, MTÜ Lüüra vokaalsolist Rafael Šarafetdinov ja kabardiini tantsuansambel Terek, noorte moeteater Max Moda ja vokaalansambel Alesja. Stuudiot Joy esindavad täiskasvanute vokaalansambel ja selle aasta «Koolitantsu» finalist, tantsutrupp Richard.

Kontserdil kohtuvad vene, mustlas-, aserbaidžaani, iiri, hispaania, türgi, tatari, kabardiini, valgevene ja läti kultuur. Noorte moeteater esitab mereteemalise moe-show «Õhtu reidil».

«Kes peab lugu oma rahva kultuurist, see huvitub ka teistest. See kontsert annab suurepärase võimaluse tutvuda paljude rahvuskultuuride eripäraga,» ütles stuudio Joy juht Marina Jerjomina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles