Juubeliaasta toob Eesti väikelinnadesse uue tänavakunstifestivali

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taneli Stenberg seinale maalimas.
Taneli Stenberg seinale maalimas. Foto: Erakogu

13. juuli seisuga valmivad Põlva ja Räpina linnas ning Kanepi alevikus tänavakunstnike maalitud seinamaalid!

Juubeliaasta suvel sai alguse uus tänavakunstifestival Rural Urban Art. 9. - 14. juulil toimuva festivali raames on saabunud tänavakunst Põlvasse, Räpinasse ja Kanepi alevikku. Festival on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Festivalil osalevad professionaalsed kunstnikud Eestist ja välismaalt kingivad Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks kaheksa uut seinamaali, mis on inspireeritud iga piirkonna eripäradest. Eesmärk on lisada Põlvasse, Räpinasse ja Kanepi alevikku esteetilist lisaväärtust, mitmekesistada sealset avalikku ruumi ja tuua igapäevaellu värvi juurde. Oluline on, et festivalil on piirkondadele ka edasine positiivne mõju.

Festivalil osalevad kunstnikud:

Okeiko (Eesti), Lex Zooz (Eesti), Tijn Nelemans (Holland), Katrina Kolk (Eesti), Multistab (Eesti), Essi Ruuskanen (Soome), Taneli Stenberg (Soome), Jesse Pasanen (Soome). 

Lisaks loodavatele seinamaalidele pakub festivali kultuuriprogramm tegevusi tervele kogukonnale. Põlva linnas toimuvad kultuuriprogrammi raames töötoad lastele, kogukondliku seinamaali loomine, ekskursioon Põlvas valminud seinte juurde, vestlusring kunstnikega ja kogukondlik lõpupiknik.

Sündmust korraldab MTÜ Rural Urban Art. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles