Lavale koguneb vähemalt sada lõõtsamängijat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harmoonika 2017 Instsikurmus
Harmoonika 2017 Instsikurmus Foto: Riho Semm / Põlvamaa portaal

Laupäeval pakitakse Põlva Intsikurmus lahti lõõtsapealinn Põlva kingitus Eestile – aset leiab lõõtspillipidu Harmoonika, mis pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.

Sel aastal valmis lõõtsameister Heino Tartesel 100. Teppo-tüüpi lõõtspill, peoks valmivad lõõtspillimängijate fotoskulptuurid ja lavale koguneb vähemalt 100 lõõtspillimängijat. Muusikalise kingituse Eestile toovad ka külalised Leedust ja Soomest.

Tartes on algatanud rahvusliku lõõtspilli valmistamise kursusi üle Eesti, kogunud kokku ja jaganud edasi kunagiste pillimeistrite oskust ning kogemusi. Kõik ikka selleks, et Lõuna-Eestile omast Teppo-tüüpi pilli oleks võimalik mängida veel kaua aega. Tartes on ka Põlva lõõtsakooli eestvedaja, kus kõik lõõtspillimänguhuvilised oskusi õppida ja lihvida saavad.

Lõõtspillimängijate kogukonna initsiatiivil ja Põlva vallavalitsuse toetusel antakse peol Tartesele üle Eesti Lõõtspilli Maestro tiitel ning vastav ametikett.

Peole eelneb traditsiooniliselt külaharmoonika Tilsis Kõrbjärve ääres, kus lõõtspillimängijad oma näpud soojaks mängivad ja publik peotunde kätte saab.

Rahvusvaheline lõõtspillifestival Harmoonika toimub 8. korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles