NCC lõpetas õppekompleksi ehituse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kasutada, remondijärgne pilt
Mitte kasutada, remondijärgne pilt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

NCC Ehitus lõpetas Valga linnapiiril uue, 5,4 miljonit eurot maksnud Valgamaa kutseõppekeskuse ja ühiselamu ehituse, kool alustab majas tööd septembris.

Enam kui 7000 ruutmeetri suurune koolihoone mahutab kõikidele kaasaja nõuetele vastavad klassiruumid, laboratooriumid ning töökojad 550 õpilasele. Eraldi hoonena ehitati sajale õpilasele mugavate ühe- ja kahekohaliste tubadega õpilaskodu, mille brutopind ulatub 2000 ruutmeetrini.

Õppekeskuse direktor Laur Speegi sõnul tõstab uue koolimaja valmimine kutseõppekvaliteeti terves Lõuna-Eestis. «Lisaks meile tähendab see võimalust kolida tegevused ühte hoonesse kokku,» sõnas Speek.

«Alates 1984. aastast, mil taastati kutseharidus Valga linnas, oleme oodanud päris oma maja ning nüüd on nii õppehoone kui õpilaskodu olemas, mis avavad meile mitmekülgsed võimalused kutsehariduse ja täiendõppe korraldamiseks,» ütles Speek.

NCC Ehituse juhatuse esimehe Toomas Aaki sõnul väärib uue koolihoone juures lisaks unikaalsele arhitektuurile esiletõstmist energiasäästlikkus.

Järgmise kuu alguseni toimub koolimajas mööbli ja sisseseadmete kolimine, enamik tööpinke on juba paigaldatud.

Valgamaa kutseõppekeskuse ehitus algas 2010. aasta jaanuaris. Suuremaid alltöövõtutöid teostasid objektil Salmark OÜ, Telimpeks OÜ ja AS KH Energia Konsult. Hoonekompleksi projekteeris arhitektuuri- ja inseneribüroo Sirkel & Mall OÜ.

Ehitus valmis Euroopa Regionaalarengu Fondi toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles