Valgast pärit inseneri loodud puhkemaja töötab vaid päikeseenergial

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi kööki ega WCd puhkemajja ei mahu, saab selle suures voodis edukalt välja magada iga ilmaga. Maja idee käis välja Kodu Kuubis OÜ tegevjuht Germo Karro (paremal) ning selle reaalse kuju töötas välja firma insener ja Soome turu juht Sten Hoolma.
Kuigi kööki ega WCd puhkemajja ei mahu, saab selle suures voodis edukalt välja magada iga ilmaga. Maja idee käis välja Kodu Kuubis OÜ tegevjuht Germo Karro (paremal) ning selle reaalse kuju töötas välja firma insener ja Soome turu juht Sten Hoolma. Foto: Gregor Saluveer

Pärnu perefirmal valmis täielikult päikeseenergial töötav puhkemaja, mis koosneb vaid looduslikest materjalidest. Nime KÄRG kandva hoone töötas välja Valgast pärit insener Sten Hoolma.

Ettevõtte Kodu Kuubis insener ja Soome turu juht Hoolma kirjeldas, et maja on ideelt justkui kõvasti edasi arendatud telk. See kaalub alla kahe tonni ja on transporditav.

«Valid kas või mere äärde mõne kauni paiga ja lähed puhkad. Millegipärast telgis puhkad välja viie või kuue tunniga, aga voodis jääb vahel kümnest tunnist väheks. Hommikuks, erinevalt telgist, ei ole seal palav ja umbne olla,» lisas Hoolma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles