Revolutsionääri nädal algab õllega

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllemeistrid Janar Karakatš (vasakul) ja Marko Muruma loodavad Käbliku talus korraldatava õlle- ja rokifestivaliga elavdada õlleturismi ja -kultuuri.
Õllemeistrid Janar Karakatš (vasakul) ja Marko Muruma loodavad Käbliku talus korraldatava õlle- ja rokifestivaliga elavdada õlleturismi ja -kultuuri. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Õllerevolutsiooni tuules asutatud kümned väikesed pruulikojad on viie aastaga vabastanud eestlased kahe suure õllevabriku haardest ning sihivad nüüd uut eesmärki: tuua rahvas õllelätete manu uute maitsete sündi pealt vaatama.

Saverna lähistel, kust suurt maanteed mööda on nii Võrru kui Tartusse enam-vähem ühe palju maad, 35 kilomeetrit, istuvad peateest kilomeetri kaugusel metsas asuva Käbliku talu pruulikoja ees kaks meest. Üks neist Võrust, teine Tartust. On esmaspäeva ennelõuna: meeste näod on väsinud ja janused. Kurgukasteks rüübatakse mõistagi kohvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles