Lahkus kauaaegne koolijuht

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Malm.
Valter Malm. Foto: Erakogu

Esmaspäeval, 20. juunil lahkus meie seast kauaaegne koolmeister Valter Malm.

Tulevane haridusjuht sündis 27. juulil 1926. Alghariduse omandas Valter Malm Valga linna 1. algkoolis, mille lõpetas 1940. aastal. Koolitee jätkus Valga gümnaasiumi reaalkoolis ja Valga gümnaasiumis.

1944–45. õppeaastal pidi toimuma gümnaasiumi lõpetamine, mis ei saanud aga teoks mobilisatsioonikäsu tõttu. 1944. aasta suvel 18aastaseks saanuna oli noormees sõjaväekohuslane. Katkenud õpinguid sai ta jätkata alles 1945. aasta sügisel. Valga 1. keskkooli lõpetas Valter Malm 1946. aasta kevadel kuldmedaliga.

Akadeemilise kõrghariduse omandas Malm Tallinna Polütehnilise Instituudi (TPI) majandusteaduskonnas 1950. aastal majandusteadlase kvalifikatsiooniga.

Olles juba üliõpilasena Tallinnas õpetajana töötanud, tuli pärast ülikooli lõpetamist suunamine Valga arve-plaanindustehnikumi õppejõu ametikohale. Haridusministri käskkirjaga toimus 1954. aastal ületoomine Valga 1. keskkooli direktori asetäitjaks õppe-kasvatustöö alal, 1957. aastal määrati ta sama kooli direktoriks.

Sellel ametikohal töötades täiendas Malm oma teadmisi Tallinna Pedagoogilise Instituudi haridusjuhtide ettevalmistus- ja täiendusteaduskonnas.

1984. aastal omistati Valter Malmile teenelise õpetaja aunimetus.

Olles töötanud kolm aastat direktori asetäitja ja seejärel 35 aastat Valga 1. keskkooli direktorina, siirdus Valter Malm 1992. aastal 66 aasta vanusena pensionile.

Kauaaegse koolijuhi Valter Malmi ärasaatmine ja hüvastijätt toimub pühapäeval, 26. juunil algusega kell 12 Valga Valges Majas aadressil Kuperjanovi 10.

Valter Malmi perekond

Valga gümnaasium

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles