Aktiivsed mehed ärgitavad teisigi oma tervisele mõtlema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste tervise- ja liikumisalane aktiivgrupp.
Meeste tervise- ja liikumisalane aktiivgrupp. Foto: Erakogu

Maavalitsuse eestvedamisel moodustati Otepääl maakonna meeste tervise- ja liikumisalane aktiivgrupp, et mehed Valgamaal senisest aktiivsemalt liikuma panna.
 

«Moodustatu on juba teine meeste aktiivgrupp Eestis. Ennustan sellele pikka eluiga – vähemasti kohalviibinute näod väljendasid seda. Loodan, et värske meesteklubiga liitub suve jooksul veel neid, kes mõjutavad ka teisi Valgamaa mehi liikuma hakkama,» kommenteeris projekti «Mehed liikuma» eestvedaja Siim Ausmees Tehvandi staadionihoones toimunud kokkusaamist.

Tutvustati projekti «Mehed liikuma Valgamaal» tegevusi, anti ülevaade teistes maakondades toimuvast ja kuulati meestearst Kristo Ausmehe ettekannet meeste tervisest. Õhtu teiseks osaks oli Otepää orienteerumise eestvedaja Voldemar Tasa ette valmistanud orienteerumisraja Tehvandi keskuses.

«Mehed liikuma» Valgamaa patrooni, Valga linnapea Kalev Härgi arvates mõjub heas seltskonnas sportimine ainult positiivselt. «Valgamaa meeste aktiivgrupp ei ole ettevõtmine, millega tuuakse mehed ainult korraks sporti tegema. See on Valgamaa mehe täisväärtusliku elu alus,» leidis Härk.

"2010. aastal valminud Valgamaa terviseprofiilist selgub, et ainult 42% maakonna meestest peab oma tervist heaks, mis peaks olema piisav signaal tegutsema hakkamiseks,« lisas aktiivne tervisesportlane, maavanem Margus Lepik, kes Otepääle Valgast jalgrattaga kohale sõitis.

Kokku on ennast aktiivgruppi kirja pannud 18 Valgamaa meest. Projekti rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi meetme »Tervislike valikute ja eluviiside soodustamine« vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles