Kohus väidetavate peksjate karistusi ei muutnud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allain Karuse
Allain Karuse Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata Pärnus ligi neli aastat tagasi perega jalutanud Valga ärimeest Allain Karuset jõhkralt peksnud kurjategijate reaalsed vanglakaristused, vahendas ERR.ee.

Ringkonnakohus ei rahuldanud avaliku korra raskes rikkumises süüdimõistetud Indrek Niidu (29), Aimar Tõntsi (29), Allan Lebedevi (30) ja tagaselja süüdimõistetud Ivar Närepi (23) advokaatide kaebusi, milles nad taotlesid kaitsealuste õigeksmõistmist. Seega jäi jõusse veebruaris Pärnu maakohtus Niidule ja Närepile määratud reaalne 11 kuu pikkune ning Tõntsile ja Lebedevile määratud reaalne 10 kuu pikkuse vangistus.

Samuti jäi jõusse kannatanu varalise kahju katteks 1137 euro ning mittevaralise kahju hüvitamiseks 5100 euro väljamõistmine.

Süüasi on kohtus teisel ringil, sest 2009. aasta novembris tühistas ringkonnakohus maakohtu otsuse menetlusnormide rikkumise tõttu ning saatis selle sinna tagasi arutamiseks uues kohtukoosseisus.

Kohus langetas Närepi suhtes nii toona kui ka hiljem kohtuotsuse tagaselja, sest mees on alates 2007. aasta 28. detsembrist kohtupidamisest kõrvalehoidumise tõttu tagaotsitav. Tema suhtes on tehtud vahistamismäärus, mille alusel ta Euroopa Liitu saabumisel vahistatakse. Mees viibib teadaolevalt Tais.

Süüdistuse järgi sõitis nelik 2007. aasta 4. augusti hilisõhtul Audi A6-ga Pärnus ööklubi Sunset juurde piiratud territooriumile, kuhu sisenemiseks neil luba puudus. Sealsamas abikaasa ja tütrega jalutanud Allain Karuse tegi meestele selle kohta suulise märkuse, mispeale nood aga räige sõimu saatel noomijale kallale tungisid.

Süüdistuse kohaselt lõi Närep Karuse abikaasat korra rusikaga näkku ja korra vastu õlga ning Niit lõi samal ajal naise kaitseks välja astunud Karuse pikali. Seejärel peksis nelik vaatamata naise ja lapse palvetele maas lamavat meest jalgadega.

Kõik süüdistatavatd on kategooriliselt eitanud peksmist, kuigi kannatanud ja tunnistajad nad ära tundsid.

Karistusseadustik võimaldab sellise kuriteo eest määrata kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles