Kontrolli käigus tuli ilmsiks palju rikkumisi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalitus korraldas koostöös tööinspektsiooni ning maksu- ja tolliametiga üleeile Põltsamaal operatsiooni, mis keskendus raskeveokitele.


Kuue tunni jooksul kontrolliti 35 raskeveokit ja nelja muud sõidukit. Erinevaid vigu avastati 21 sõidukil. Kõige rohkem esines töö- ja puhkeaja rikkumisi nende vastu patustas 12 raskeveoki juhti. Peeti kinni kaks ülekaalulist sõidukit. Neli sõidukit suunati erakorralisele tehnoülevaatusele. Peeti kinni üks juhtimisõiguseta juht ning üks kiiruseületaja.

Lõuna prefektuuri vanemliiklusametnik Ove Saar ütles operatsiooni tulemusi kommenteerides, et taas sai kinnitust: töö- ja puhkeaja nõudeid rikkudes sõidetakse ikka palju üleväsinuna. «Väsinud sõidukijuht, eriti väsinud raskeveoki juht on aga liikluses teatavasti väga ohtlik nii iseendale kui kaasliiklejatele. Seega tuleb töö- ja puhkeaja nõuetest rangelt kinni pidada,» rõhutas Saar.

Samuti rõhutas ametnik, et juhtidel tuleks ikka jälgida nii koorma paigutust veokil kui ka selle kaalu. «Operatsiooni käigus avastatud rikkumiste iseloom näitab, et peame koostöös tööinspektsiooni ning maksu-ja tolliametiga raskeveokeid tõhusamalt kontrollima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles