Elion sattus rünnaku alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Eile sai lõpliku kinnituse, et tundmatu häkker ründas hiljuti üht Elioni süsteemi. Vastav kahtlus tekkis juuni lõpus. Häkker kuritarvitas ettevõtte teatel nende süsteemi tarkvara viga, mille tulemusel võis tekkida ajutine ligipääs mõnele Elioni e-posti serverile.

Ründe tulemusena tekkinud võimalik turvarisk puudutab firma tehnoloogiadirektori Kalev Reiljani kinnitusel kuni 7% kõikidest Elioni e-posti kontodest.

Ühtlasi saab tema sõnul kinnitada, et turvarisk ei puuduta hot.ee ega MLX e-posti teenust, samuti muid Elioni IT- ja sideteenuseid.

Hoolimata sellest soovitab Reiljan turvalisuse huvides esimesel võimalusel muuta ära Elioniga seotud
e-posti kasutajakonto salasõna.

Tehnoloogiadirektor kinnitas, et Elioni jaoks on tegemist kriitilise ja erakordse juhtumiga. «Kohe pärast rünnaku avastamist kõrvaldasime tarkvaravea, mida häkker oli kuritarvitanud. Ühtlasi esitasime juhtumi uurimiseks avalduse kriminaalasja algatamiseks ning teavitasime juhtunust tehnilise järelevalve ametit.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles