Lauri Saatpalu annab Valgamaal kontserdi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Saatpalu.
Lauri Saatpalu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Dagöga ringituuritav Lauri Saatpalu annab sel suvel ka kaks kontserti koos Raivo Tafenau ning Peeter Rebasega, neist üks toimub sellel laupäeval Valgamaal Sangaste vallas Restu külas asuvas Kiisatamme kultuuritalus.

Kontserdil «Ei kunagi» kõlava Eesti 1960.–1970. aastate laulumeistrite väärtloomingu taasavastamise kohta on Lauri Saatpalu kirjutanud aastate eest ilmunud samanimelise plaadi eessõnas.

«Ma läksin Eesti Raadio fonoteeki ja olin seal nädalaid mööbliks. Kuulasin hommikuti tundide kaupa kõige ilusamaid, sekka ka kõige imelikumaid laule, mida olid kirjutanud laululoojad siis, kui mina sündisin ja ka siis, kui ma lasteaias käisin ja ka siis, kui mind kooli kupatati. Ja äkki mäletasin neid laule jälle, kuigi oleks ehk pidanud kogu aeg mäletama ...» seisab seal.

Kõlavad Uno Naissoo, Evald Vainu, Eino Tambergi, Lidia Austeri, Hans Hindpere ja paljude teiste heliloojate loomingu pärlid luuletajate tekstidele, just sellise kõlapildiga, nagu neid lugusid tunnetavad Saatpalu, Rebane ja Tafenau.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles