Rallisõbrad kogunevad Lõuna-Eestisse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia. Foto on illustreeriv.
Rally Estonia. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Sellel nädalavahetusel, 15.–16. juulil toimub Otepää ümbruses võistlus auto24 Rally Estonia. Esimesele kiiruskatsele antakse start homme pärastlõunal.

Üritusega seoses saabub Lõuna-Eestisse hinnanguliselt 10 000–15 000 rallisõpra. Ralli keskus ja hooldusala on Tehvandi spordikeskuses.

Seoses võistlusega paluvad korraldajad kohalikelt elanikelt, maaomanikelt ning ka puhkajatelt mõistvat suhtumist ning arvestamist liikluspiirangute ja teede sulgemisega. Samuti tuleb arvestada tavalisest suurema liiklustihedusega.

Otepää valla kodanikud, kes elavad ralli toimumise piirkonnas, saavad vajalikud ligipääsuload, millega saab liigelda. Kiiruskatseteks kasutatavatel teedel on autodega liiklemine keelatud. Infot selle kohta, millised teed suletud on, saab valla kodulehelt.

Teiste seas stardivad ka eelmise aasta Rally Estonia võitjad Markko Märtin ja Kristo Kraag, kes sõidavad Ford Focus WRC 03 autoga.

Rajal saab seega näha kolme erineva põlvkonna WRC autot, mis tehniliselt on väga erinevad. Märtini auto on täisaktiivsete diferentsiaalidega, Georg Grossi (Ford Focus WRC), Rene Kuipersi (Ford Focus WRC 06) ja Ivars Vasaraudzise (Mitsubishi Lancer WRC 05) autod poolaktiivsete diferentsiaalidega ja Kris Meeke (Mini WRC) ning Mads Ostbergi (Ford Fiesta RS WRC) sõidukid täismehaanilised.

Kauaaegne rallimees Urmo Aava avaldas heameelt, et Märtini osalemine tõstab väga oluliselt võimalust ralli võit koju jätta.

Nendel, kes ostnud üritusele pileti Piletilevi süsteemi kaudu ja saanud sebrapileti, tuleb see Otepääl Maxima parklas asuvas piletimüügipunktis vahetada rallipassi komplekti vastu. Komplekt koosneb kaelakaardist ja käepaelast ning infomaterjalist. Katsetele, servisparki ja kontserdile pääseb vaid käepaela alusel.

Katsetele, servisparki ja kontserdile saab osta ka eraldi pileti, siis on sissepääsu alus kohapeal ostetud ärarebitava kontsuga pilet.

Auto24 Rally Estonia 2011 on Eesti meistrivõistluste 4. etapp, Balti meistrivõistluste 2. etapp, FIA Historic Euroopa meistrivõistluste kandidaatralli ja FIA ametlik kalendriüritus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles