Esmaspäeval võeti Pedeli jõeveest uued proovid

Andre Hanimägi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedeli jõe ääres lehvib punane lipp.
Pedeli jõe ääres lehvib punane lipp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna võetakse Pedeli paisjärvest kordusproov määramaks kolibakterite hulka ning selle tulemused loodetakse teada saada neljapäevaks.

Proovide kaudu loodetakse leida reostuse, mis sundis möödunud nädalal rannas punase lipu heiskama, põhjus. Valga piirkonna keskkonnakeskuse juhataja Riho Karu möödunud nädalal vastavaid oletusi teha ei julgenud, kuna varasematel aastatel on probleemid pärinenud erinevatest kohtadest. "Enamasti on varasematel aastatel suurim probleemide allikas olnud Konnaoja," tõdes Karu siiski ning lisas, et proovid võetakse ka sealt.

Alates 13. juulist lehvib Pedeli rannas punane lipp, mis näitab, et ujuma minna ei ole soovitatav. Põhjuse selline lipp üles tõsta andsid eelmise nädala algul jõeveest võetud proovid.

Nende valguses ei ole Pedeli paisjärves soovitatav ujuda, kuna kolibakterite hulk jõevees ületab seatud normid märgatavalt. Riho Karu sõnul on taoline probleem Pedeli puhul tekkinud ka varasematel suvedel.

Karu sõnul võeti proovid 11. juulil ning 13. juulil saadi tervisekaitseametist esialgne info kolibakterite vohamise kohta ning päev hiljem saabus kirjalik vastus, mis jättis rõõmustamiseks vähe ruumi. Karu sõnul olid näitajad 11. juuli seisuga halvad kõigis kolmes proovivõtukohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles