Pentagonis tulevad uuendustööd

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi spordikeskuse peahoone on viletsas seisus.
Tehvandi spordikeskuse peahoone on viletsas seisus. Foto: Jaanika Kuusik/Valgamaalane

Otepää vallas on käimas ettevalmistused rahvasuus Pentagoniks kutsutava Tehvandi staadioni peahoone uuendustöödeks. 

Riigi Kinnisvara AS kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Madis Idanurme sõnul plaanitakse hoone täielikult rekonstrueerida. «Remonditakse ja soojustatakse hoone fassaad, pannakse uued uksed ja aknad, võetakse üles ja soojustatakse hoone katus, ehitatakse uus kütte- ja ventilatsioonisüsteem, vahetatakse elektrisüsteem,» kõneles Idanurm.

Ei piirduta vaid välise uuendusega. «Sees remonditakse täielikult kaks kolmandikku ruumidest. Ülejäänud kolmandik on juba varasemast ajast renoveeritud. Lõpptulemusena peaksid sportlased ja teised hotelli külastajad saama oma kasutusse mugava ning ökonoomse spordi- ja puhkekompleksi,» kinnitas Idanurm.

«Laias laastus jagunevad investeeringud pooleks. CO2 kvootide müügist saadav toetus moodustab poole ning ülejäänu investeerib SA Tehvandi Spordikeskus oma vahenditest,» rääkis Idanurm rahastamisest.

Kommunikatsiooni- ja turundusjuhi sõnul plaanitakse töödega alustada 2012. aasta kevadel ja lõppema peaksid need aasta hiljem. Ehitushanke väljakuulutamise plaaniline tähtaeg on 6. märts 2012.

SA Tehvandi Spordikeskuse juhataja Alar Arukuuse sõnul selgub omafinantseeringu suurus pärast hangete lõppu, kuid summa suurusjärk, mis kvootide müügist tuleb, on 1,5 miljonit eurot. Spordikeskuse vanima hoone, mis on väga halvas seisukorras, rekonstrueerimisel püütakse Arukuuse sõnul taastada esialgselt kavas olnud nägemus, mille puhul pidi hoonele tulema murukatus.

«Praegu on katusel tõrvapapp, kuna nõukogude ajal ehitatud murukatus ei hakanud vett pidama,» lausus Arukuusk. Kuna 2012. aasta lõpuks peavad kõik CO2 projektid teostatud olema, siis Arukuuse sõnul alustatakse kohe projekteerimisega.

Valga maakonnas plaanib Riigi Kinnisvara AS muuta CO2 projekti käigus energiasäästlikumaks 23 hoonet kogumaksumusega ligi 7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles