Kaabel-analoogtelevisioon võib järgmisel aastal kaduda

Andre Hanimägi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eelnõu kohaselt võib 2012. aasta lõpuks kaabel-analoogtelevisioon kaduda. Ministeerium põhjendab eelnõud sooviga digiprotsessi kiirendada.

Digipöörde ajend on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialisti Piret Pärna sõnul niinimetatud digitaalse lõhe vähendamine lõppkasutajate vahel. Pärna sõnul kasutab 51% televiisoriga kodudest praegu telepildi vaatamiseks kaabel-analoogtelevisiooni. «Seega pole suurele osale elanikkonnast uued digitaalsed teenused, parem kvaliteet ja laiem kanalivalik kättesaadavad.»

Nii kaabel- kui digilevi pakkuva Starmani juhatuse liikme Indrek Ildi sõnul on digitaalsele televisioonile üleminek ainult tervitatav, kuna klientidele toob see kaasa teenuse kvaliteedi tõusu ja laiema lisateenuste valiku, mis teeks teleri vaatamise mugavamaks.

Jõupingutusi teevad ka eelnõud ootavad digilevi pakkujad. Ühele valgalasele eelmisel nädalal helistanud Viasati teenusepakkuja väitis ekslikult, et kaabeltelevisioonist võib juba selle aasta lõpuks vaid sahinat kuulda-näha.

«Kas te ei tea, et kaablist kaob aasta lõpus pilt ära?» küsis teenusepakkuja telefonis, kui sai vastuseks, et just kaabel toob telerisse pildi. «Vastasin, et vist ikka veel ei kao,» oli mees, kellele helistati, väite peale üllatunud.

Viasati esindaja vabandas, et selline juhtum toimus ning tõdes, et digilevile üleminek toimub eeldatavalt tõepoolest septembris 2012, mitte selle aasta lõpus.

Digipöördest pikemalt loe juba homsest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles