Valgamaa noorte suvekool tõmbas tuurid üles

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa noorte teine suvekool on alanud.
Valgamaa noorte teine suvekool on alanud. Foto: Timo Arbeiter

Täna, 25. juulil algas Annimatsil teine Valgamaa noorte suvekool, mis on toonud kokku üle 160 osaleja. Suvekooli avamisel rõõmustas maavanem Margus Lepik, et seekordse sündmusega on ühendatud kõik 13 Valgamaa linna ja valda.

Ülemaakondliku suvekooli mõte teostus esimest korda eelmisel aastal Sangaste vallas Kakulaanes, kus kohtusid maakonna 10 noortekeskuse noored ja noortejuhid. Sel aastal on lisandunud ka need vallad, kus noortekeskusi ei ole.

Suvekool tuleb mitmekesine. Kolmepäevase programmi põhiosa moodustab seikluskasvatuslik noortekoolitus «Seigeldes osavaks», kus õpetatakse õhupüssist laskmist, vibu käsitsemist, orienteerumist ja enesekaitset. Lisaks õpetatakse, mida pakub loodus toiduks.

Peale seikluskasvatusliku programmi pakuvad omalt poolt tegevusi noorsootöötajad. Tegusa päeva lõpul ootab noori mõlemal õhtul ees meelelahutuslik osa. Esimesel õhtul on kavas omaloominguliste etteastete esitlemine ning öökino.

Teisel õhtul astuvad lavale kaks Eestis nime teinud bändi: Kassidele Iirised ja Paha Polly. Õhtu jätkub diskoga, kus saavad ennast proovile panna noored Valgamaa diskorid. Nagu eelmisel aastalgi, juhib ja motiveerib noori Venno Loosaar.

Selleaastase suvekooli korraldamise eest vastutavad Valgamaa partnerluskogu ja Valgamaa noorsootöökeskus Tankla. Sündmust toetavad Valgamaa partnerluskogu ja Leader-programm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles