Pühajärve puhkpillipäevad said alguse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve puhkpillipäevadel esineb teiste seas ka Pühajärve puhkpilliorkester.
Pühajärve puhkpillipäevadel esineb teiste seas ka Pühajärve puhkpilliorkester. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäevast pühapäevani toimuvad 14. Pühajärve puhkpillipäevad, kus mängivad orkestrid nii Eestist kui välismaalt.

Teisipäeval oli traditsiooniline kontsert Rõngu turul, kus esines Rõngu pasunakoor. Neljapäeva õhtul annab Hellenurme mõisapargis kontserdi Pühajärve puhkpilliorkester. Ametlikult avatakse festival reede päeval kontserdiga Pühajärve põhikooli aulas Pühajärve puhkpilliorkestri ja Rõngu pasunakoori esinemisega.

Korraldaja Arno Anton ütles, et kindlasti tasub reede õhtul minna Lätist saabuvate Sigulda noorte puhkpilliorkestri Silversound esinemisele Pühajärve puhkekeskuse pargis. «Nad on lubanud, et teevad ka vigurmarssimist,» lausus ta.

Samuti peaks huvi pakkuma vaskpillikvintett Silver Brass, kes astub samuti üles põhikooli aulas. «Tegemist on professionaalsete esinejatega,» lisas Anton.

Laupäeval jätkub festival Silversoundi esinemisega Otepää kultuurikeskuses ning vabaõhukonsertidega Otepää Lipuväljakul, kus astuvad rahva ette Orissaare muusikakooli Brass, Otepää tromboonikvartett ja Pühajärve puhkpilliorkester.

Laupäeval toimub koondorkestri kontsert Rõngu kirikus, pühapäeval Otepää Maarja kirikus. Koondorkestrit juhatavad dirigendid Bert Langeler, Kahro Kivilo ja Arno Anton.

«Meil on tekkinud püsivad kuulajad ning meid on omaks võetud,» märkis Anton, lisades, et läinud aastal oli Rõngu kirik rahvast puupüsti täis, mis seda tõestas.

Puhkpillipäevi korraldatakse alates 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles