Tulistatud koera omanikku häirib politsei tegevusetus

Andre Hanimägi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskehaavast paranenud Rocky
Laskehaavast paranenud Rocky Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Valgamaalase poole pöördunud koeraomanik on nördinud politsei tegevuse peale, kes ei uuri tema arvates piisavalt 10kuuse koera õhupüssist tulistamist.

Anonüümseks jääda soovinud koeraomanik rääkis Valgamaalasele, et 20. juunil läks ta keskpäeval kodunt välja, jättes kaks koera oma eramaja aeda peremeest ootama. Õhtul tagasi tulles nägi mees, et 10kuune segavereline Rocky lamas maja ees trepil.

«Alguses arvasin, et koer palava ilmaga lihtsalt puhkab, siis sai silitades käsi verega kokku,» kirjeldas ta. Loomaarst leidis pärast röntgenülesvõtet õhupüssikuuli, mis oli tekitanud koerale peensoole perforatsiooni ja soole sisu valgumise kõhuõõnde.

Koerakese omanik ei mõista politsei suhtumist, kes alles kuu aja pärast võttis pildi koera haavast ning kes koeraomaniku naabriga, keda mees ise kahtlustab, ei ole rääkinudki. «Meil on kaks aastat aega,» oli mehele politseist öeldud.

Koera tulistamist menetleva Valga politseijaoskonna patrullpolitseiniku Margus Metsa sõnul on temal kõikvõimalikud menetlustoimingud tehtud, kuid antud juhtumis veel kahtlustatavat ei ole. «Enne tuleb läbi viia kõik menetlustoimingud ja koguda tõendeid, et tõesti see inimene on süüdlane, siis saan tema poole pöörduda,» selgitas ta. Konstaabli sõnul tal seni kindlad tõendid väidetava süüdlase kohta aga puuduvad ning koeraomanik näitab lihtsalt vaid näpuga.

Loomakaitse seltsi kõneisik Tania Selart toob näitena juhtumeid, kus selts on teinud Valga politseile avalduse looma suhtes toime pandud lubamatute tegude osas, kuid enamikul juhtudel ei ole alustatud kriminiaalmenetlust, ning väärteomenetlused on lõpetatatud kummalistel põhjustel.

Mitmetele ELSi saadetud avaldustele palvega alustada menetlust ei ole Selarti sõnul aga Valga politsei suvatsenud vastatagi. «Sellest tulenevalt on Valga varjupaik ja mitmed Valga elanikud tunnistanud ELSile, et on loobunud loomade suhtes toime pandud kuritegude osas politsei poole pöördumast, sest igasugune lootus politseilt abi saada on kadunud,» ütles Selart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles