Järvi Pärnu suvefestival suubub Leigo Järvemuusikasse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leigo järvemuusikafestivali kontsert aastal 2009.
Leigo järvemuusikafestivali kontsert aastal 2009. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Järvi suvefestivali kontserdid Pärnus on läbi. Täna, 5. augustil kell 19 on festivali kammerkontsert Otepää Maarja kirikus. Rahvusvahelise koosseisuga ansamblid esitavad Antonin Dvoraki loomingust Tertseti C-duur kahele viiulile ja vioolale ja Keelpilliseksteti. Kontsert on tasuta.

Juba kell 18 algab aga Leigol järvemuusikafestival. Festivali esimese päeva kavas on Toomas Rulli projekt «Eesti hääled», kus tema muusikat esitavad Hedvig Hanson, Jarek Kasar, Sofia Rubina ja Kadri Voorand. Teine kontsert kannab nime «Hingelele». Sellel kontserdil esinevad vennad Urbid orkestri ja sõpradega. Avapäeva lõpetab Norra trompetimängija, helilooja ja produtsent Nils Petter Molvaer.

Festivali teine päev, laupäev on klassikapäev. See algab juba kell 16.30. Esimesel kontserdil esinevad Ivry Gitlis (viiul, Prantsusmaa/Iisrael), Martin Kuuskmann (fagott), Maarika Järvi (flööt), Marko Martin (klaver) ja kammerorkester. Neile järgneb Pihkva filharmoonia sümfooniaorkester Maria Teatri solistidega.

Festivali kaks viimast kontserti annab Üle-eestiline noorte sümfooniaorkester. Ühel kontserdil esitatakse kava «Strauss Peterburis», teisel Beethoveni 7. sümfoonia. Orkestrit juhatavad Neeme Järvi ja tema meistrikursustel osalenud. Muusikaga kaasneb tuleetendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles