Noortepäevaks tehakse ettevalmistusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored Tõrva noortekeskuse avamisel albumeid sirvimas. Noortepäev toimub samuti noortekeskuses.
Noored Tõrva noortekeskuse avamisel albumeid sirvimas. Noortepäev toimub samuti noortekeskuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kogu maailmas tähistatakse 12. augustil rahvusvahelist noortepäeva – nii ka Eestis. Traditsioon on jõudnud ka Tõrvasse.

«Olen käinud koos õpilastega mitmel vabariiklikul noortepäeval Eestimaa eri paikades. Kuid teadagi on transport tänapäeval väga kallis. Sellepärast tekkis mõte, et võiksime hakata noortepäevi korraldama hoopis siinsamas,» selgitas Tõrva avatud noortekeskuse juht Merike Soomets.

Möödunud aastal saigi esimene noortepäev teoks. «Läks üldjoontes korda. Kuigi see selline kompimise asi oli: kogesime, et tegijate ring pidanuks laiem olema. 12. augustil noortekeskuses toimuval noortepäeval on meeskond arvukam. Põhiline jõud on noortevolikogu, neid on juba isegi üksteist inimest. Märkimisväärse panuse annavad ka kunstistuudio õpetajad,» lisas Soomets.

Tema kinnitusel jagub huvitavat tegevust kõikidele. «Ootuspäraseks kujuneb kindlasti aktiivsemate noorte autasustamine või tunnustamine. See on täielikult noortevolikogu liikmete algatatud ja selle nad ka ise läbi viivad,» väitis keskuse juhataja.

Üles astub Arnold Looga juhendatav Tõrva noortebänd Infected Anthem, kohale tuleb ka üllatusansambel.

Toimub ka puššpallimäng Tõrva linnavolikogu, noortevolikogu ja Tõrva saabunud Norra ning Rootsi sõprusdelegatsioonide noorte vahel.

Soomets ütles veel, et koostöös Hummuli avatud noortekeskusega pannakse Tõrva noortekeskuse juurde üles viburada, seiklusfirma paneb aga maha golfiraja ning 6,5 meetri kõrguse ronimisseina.

«Näomaalinguid, küünte kaunistusi ja ehteid teevad Tõrva kunstistuudio õpilased. Õpetajad muretsevad vajalikud vahendid, kuid annavad õpilastele võimaluse kätt proovida,» selgitas Soomets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles