Vene gümnaasium sai rahasüsti

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vene gümnaasium
Valga vene gümnaasium Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vene gümnaasium sai haridus- ja teadusministeeriumilt rahalist toetust eestikeelsele õppele üleminekuks.

Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rantsi sõnul rahuldas ministeerium täies ulatuses linnavalitsuse taotluse suuruses 14 851 eurot. Täiendavat raha kasutatakse algava õppeaasta (2011/2012) jooksul.

Kool saab osta juhtmevabu kaasaskantavaid tahvleid, interaktiivse tahvli koos projektoriga, seletavad eesti-vene sõnaraamatud õpilastele ja mobiilse multimeedia aluse. Uued vahendid võimaldavad läbi viia palju täiendavaid tegevusi eesti keele õppe toetamiseks ja arendamiseks. Näitena võib tuua keelelaagri 10. klassi astujatele koos eesti eakaaslastega.

Eesti keelt õpetatakse vene gümnaasiumi põhikooli osas keelekümblus- ja tavaklassides ning gümnaasiumiastmes toimuvad tunnid eestikeelsetena eesti kirjanduses, Eesti ajaloos, muusikaõpetuses, kehalises kasvatuses, ühiskonnaõpetuses ja riigikaitses.

Noored, kes 2011. aasta 1. septembril alustavad õppimist 10. klassis, peavad kolme õppeaasta jooksul saama eestikeelset õpetust ühtekokku vähemalt 60% ulatuses. Eesti keeles õpitakse lisaks eelpool toodud ainetele kohustuslikuna geograafiat ning kooli valitud aineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles