Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Loe Valgamaalasest pikemalt laupäeval toimunud ürituse Tõrva Loits kohta!

Reedel ja laupäeval toimub Valgas kolmandat korda militaarfestival, mille tõmbenumber on sedapuhku korraldaja Meelis Kivi sõnul viikingilaager ja Pedeli jõel sõitev viikingilaev.

Traditsiooniliselt Käärikul korraldatud Metsaülikooli teema oli seekord «Seestpoolt suurem Eesti», kus keskenduti regionaalsele arengule ning sellega seonduvatele probleemidele ja tulevikuvaadetele. Teiste seas esines haridusminister Jaak Aaviksoo, kes esitas oma nägemuse meie haridusmaastiku tulevikukontuuridest.

Enne tootis saadet «Prillitoos» välisfirma, uuel hooajal teeb seda ETV ja uus saatejuht on Reet Linna. Saate tegijad on suvel Eesti eri paigus, ka Otepääl, vahvate inimestega kohtunud ja neid uuteks saadeteks salvestanud.

Loitsufestivali reedeõhtune rituaalteatri Wyrd etendus «Loomine kestab» pidi toimuma Riiska järve maagias, kuid vihma tõttu mängiti seda kammersaalis. Saal tuli rahvast täis ja huvilisi jäi väljapoolegi. Miks rituaalteatri Wyrd indiaanlased publiku saalist siiski välja mängisid, loe ajalehest!

Tõrva kultuurinädala eelviimasel päeval kogunes rahvas kirik-kammersaali Gerli Padari ja René Soomi kontserdile muusikalimuusikast. Kuna Tõrva tervitas sel õhtul külalisi pilvise taeva ja suurte veelompidega, oli hea minna ruumi ilusat muusikat kuulama ja unustada looduse kapriisid sootuks. Ka puhkpilliorkester Tartu tõi rahvapeo meeleolu kirikusse.

Tõrvas peetud noortepäeva segas vihm, mida noored püüdsid eirata, turnides saju ajal ronimisseinal ja mängides disc-golfi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles