Liiklusmärgid torgati prügikasti

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommik tõi päevavalgele huligaansuse.
Hommik tõi päevavalgele huligaansuse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõenäoliselt ööl vastu tänast lõhkusid seni tuvastamata isikud Valgas Aia tänaval kaks liiklusmärki ning panid need prügikasti.

Samuti on lõhutud ja laamendatud Valgas Säde pargis. Seal on prügikasti torgatud WiFi kasutusalast teavitav silt. Ilmselt on üritud maa seest välja kangutada ka valgustusposti: seda on väntsutatud kõvasti ning praegu on post viltu.

Valga linnavalitsuse linnahooldusameti juhataja Arno Upruse sõnul ei ole kahjusid veel kokku löödud, kuid tõenäoliselt võib kahjusumma ulatuda mitmesaja euroni. «Liiklusmärgid on üks asi, aga need tuleb kokku korjata, uued tellida, asendada,» selgitas ta.

Seda, kuidas liiklusmärgid maast X-kujuliseks postamendiks said või kes oma jõudu valgusposti kallal rakendas, ei ole hetkel veel teada. Oma kohale võivad märgid Upruse hinnangul saada parimal juhul juba mõne päeva jooksul.

Valga politseijaoskonna juhi politseimajor Tõnu Kürsa sõnul märkide lõhkumisest öösel politseile teada ei antud. Ka ei märganud politsei patrullekipaaž midagi kahtlast. "Praegu vaatame turvakaamera linte üle. Võib-olla jäi midagi näha," avaldas Kürsa lootust. Hetkel aga politseil kahtlusaluseid ei ole.

Politseimajori sõnul alustatakse juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks tõenäoliselt väärteomenetlust. ta lisas, et kuigi seekordne märkide lõhkumine ei kujuta liikluse seisukohast otsest ohtu, on näiteks varasemalt ära lõhutud ka "Anna teed" märk, mis jätnud ristmiku samaliigiliseks.

 "Paraku on inimesi, kes märkide vastu vihavaenu peavad," ütles Kürsa, lisades, et politsei jaoks on liiklusmärkide lõhkumine ja eemaldamine tõsine murekoht, kuna juhtuda võib liiklusõnnetus.

Politseimajori sõnul võis tegu olla toime pandud tõenäoliselt öösel kella kahe ja kolme vahel. Kellel on vandaalitsemise kohta infot, võiks sellest teada anda Valga politseijaoskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles