Homme algab kolmas militaarajaloo festival

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjasõja näidislahing möödunud aasta sõjaajaloo päevadel
Põhjasõja näidislahing möödunud aasta sõjaajaloo päevadel Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme algab kolmas militaarajaloo festival, mis kandis varem rahvusvaheliste sõjaajaloo päevade nime.

Homme ennelõunal saavad huvilised minna varakult kohale viikingite laagrisse, mis on end sisse seadnud Pedeli ääres. Toimuvad õpitoad, muistne võitlus pehmikmõõkadega ning igaüks võib järele proovida sõidu viikingite laevaga.

Ametlik festivali avamine on kell 15 Valga spordihalli juures, kus esinevad erinevad jõustruktuurid, kohal on ka Kaitseliidu vanaautode klubi ja kontserdi annavad kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti orkestrid. Pool kuus õhtul etendatakse sealsamas Põhjasõja näidislahingut.

Pärast seda toimub Pedeli puhkealal politsei- ja piirivalveameti esitlus – pinnaltpäästmine jõelt.

Seejärel esinevad rahvatantsurühm Rukkilill, segakoor Rõõm ja ansambel Lindpriid.

Laupäeva hommikul ootab külastajaid rahvusvaheline vanavaralaat. Pärast linnapea Kalev Härgi tervitust taasiseseisvuspäeva puhul esinevad Piirilinna Bigband, MTÜ Kungla muusikalitrupp ja ansambel Remaining Bullet.

Kogu päeva kestab tegevus viikingite laagris. Kell 14 marsivad linnas marsruudil Peetri-Pikk-Jaama puiestee-Vabaduse sõjamehed ajaloolistes vormides, demonstreerides sealjuures sõjatehnikat läbi aegade.

Õhtupoolikul astuvad esinemistega üles veel MTÜ Valga koerteklubi ja Piirilinna Bigband.

Tähtsündmus, mis paneb rasvase punkti kogu festivalile, on näidislahing «Eesti 1944», kus näeb loomutruid lahinguepisoode eelmainitud aastal. Näidislahingus osalevad sõjaajalooklubide liikmed 12 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles