Vangla esitas taotluse Trašanovi sundtoomiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Trašanov
Georg Trašanov Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korruptsioonikuritegude eest osaliselt reaalse vangistuse saanud Valga endine maavanem Georg Trašanov ei ilmunud kolmapäeval vanglasse karistust kandma, nagu sätestas Tatu ringkonnakohtu määrus, vaid tema kaitsja otsustas ringkonnakohtu määruse vaidlustada, kuigi selleks puudub alus.

«Mina omalt poolt saan küll kinnitada, et Georg Trašanovi kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar esitas Tartu ringkonnakohtu 17. augusti jõustunud määruse peale hoolimata viimase vaidlustamatusest määruskaebuse riigikohtule, taotledes anda nimetatud kaebusele menetlusluba ja tühistada Tartu maakohtu 12. juuli ja Tartu ringkonnakohtu 17. augusti määrused ning saata Trašanovi taotlus uuesti läbivaatamiseks Tartu maakohtule,» ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Nimetatud määruskaebusest on Tartu ringkonnakohus informeerinud ka Tartu vanglat. Ringkonnakohus saatis määruskaebuse kolmapäeval riigikohtule, mis peab otsustama, kas ta annab kaebusele menetlusloa. Kuna tegelikult ei ole võimalik sellist ringkonnakohtu määrust vastavalt seadusele vaidlustada, ei ole Trašanovil reaalset lootust, et riigikohus võtaks kaebuse menetlusse.

Ringkonnakohus jättis 17. augustil muutmata Tartu maakohtu 12. juuli määruse, millega jäeti rahuldamata Trašanovi taotlus talle mõistetud kandmisele kuuluva kuuekuulise vangistuse kandmise aja edasilükkamiseks kolme kuu võrra. Maakohtu määruse vaidlustas ringkonnakohtus Trašanovi kaitsja advokaat Kalju Kutsar.

Viimase määruse kohaselt oli Trašanov kohustatud ilmuma vangistuse kandmisele Tartu vanglasse viie päeva jooksul alates määruse jõustumisele järgnevast päevast. Kuna Tartu ringkonnakohtu määrus on lõplik ja edasikaebamisele ei kuulu, siis jõustus see 18. augustil. Seega oleks pidanud Trašanov ilmuma Tartu vanglasse viie päeva jooksul alates 19. augustist ehk 24. augustil.

«Trašanov pidi tulema vanglasse karistust kandma eile südaööks. Kuna ta ettenähtud ajaks ei ilmunud, teeb vangla politseile taotluse tema sundtoomiseks,» ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles