Valitsus arutab tööturuameti ja töötukassa liitmist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus hakkab tänasel istungil arutama sotsiaalminister Maret Maripuu esitatud seaduse eelnõu, mis reguleerib tööturuameti ja Eesti Töötukassa funktsioonide liitmist.

Liitmise tulemusena koondub ühte organisatsiooni kogu tööturgu puudutav tegevus ning tööd otsiva inimese jaoks muutub olukord selgemaks – kõigi tema soovide ja vajadustega tegeleb üks asutus, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.


Tööturuteenuste ja -toetuste valik ning kättesaadavus jääb edaspidi samaks. Töötutoetuse ja töötuskindlustushüvitise maksmine jätkub, samuti tööturukoolituse ja karjäärinõustamise ning teiste teenuste pakkumine.


Kõige suuremad kulud on seotud koondamisega tööturuametis, kuna töötukassas ei saa ameti töötajad jätkata avalike teenistujatena. Varasema sotsiaalministeeriumi analüüsi kohaselt läheks see maksma kuni 47 miljonit krooni.


Samuti on tööturuameti praeguste ametnike jaoks töötukassas jätkamisel tegemist olukorraga, kus nende töötingimused oluliselt muutuvad.


Tööturuamet ja töötukassa liidetakse kava kohaselt järgmise aasta 1. mail.


Tööturuasutuste ühendamises leppisid sotsiaalpartnerid kokku töölepinguseaduse eelnõu läbirääkimistel tänavu kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles