Klaperjahil leiti kaks miinipilduja miini

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlik ala oli piiratud lindiga.
Ohtlik ala oli piiratud lindiga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võistluse ühe korraldaja Imre Heinsaare kinnitusel leiti nädalavahetusel Jõgevestes toimunud Klaperjahi alalt kaks 82millimeetrist miinipilduja miini. «Koheselt kutsuti päästemeeskond kohale, miinid viidi ära ja tehti kahjutuks,» sõnas Heinsaar.

Päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe sõnul saabus demineerijatele teade miinist pühapäeva õhtul kell 17.55. «Miin leiti raja äärest valli seest ning sündmuskoha kontrolli käigus leiti veel teinegi miin,» selgitas Vallimäe.

Tema sõnul oli tegemist Nõukogude armee miinidega, millel olid sütikud küljes ja mis olid laenguga ehk lõhkemata. Miinid olid Vallimäe kinnitusel transpordiasendis – sellisel kujul nagu neid ühes kohast teise viiakse. «Päris puudutuse või koputamise peale need õhku ei lenda,» sõnas päästeameti pressiesindaja, kuid lisas, et igasugune sõjamoon on kahtlemata ohtlik.

Ta rõhutas, et leidjal ei tasu ühtegi sellist eset puudutada, vaid tuleb koheselt teavitada päästeametit helistades hädaabinumbrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles