Tõrvas juubeldas 40aastane meesansambel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publiku ette astusid Tõrva meesansambli lauljad Enno Jaani (vasakult), Aksel Arjak, Olav Nap­rit­son, Arvo Odras, Eduard Nigol, Arvo Kolk, Ants Kalpus, Kalju Kirsimäe ja Vello Tuvi ning klaveri taga maestro Tõnis-Rein Ainso, kes näitasid oma jätkuvalt kõrget taset.
Publiku ette astusid Tõrva meesansambli lauljad Enno Jaani (vasakult), Aksel Arjak, Olav Nap­rit­son, Arvo Odras, Eduard Nigol, Arvo Kolk, Ants Kalpus, Kalju Kirsimäe ja Vello Tuvi ning klaveri taga maestro Tõnis-Rein Ainso, kes näitasid oma jätkuvalt kõrget taset. Foto: Vello Jaska

Tõrva meesansambel on oma austajate tundemaailma rikastanud nelikümmend aastat. Kammersaalis peetigi linna meesansambli juubelipidu.

Nende repertuaari kuulub üle saja laulu nii eesti kui ka paljude teiste rahvaste heliloomingust. Näiteks soome rahvaviis «Kullane noorus», K. Tuberiku «Metsade süles», G. Podelski «Jahimeeste laul», M. Seweni «Kodu, mis mul on» ja saksa rahvaviis «Oo Isabella».


Ansambli tänased liikmed Tõnis-Rein Ainso (juht), Aksel Arjak, Ants Kalpus, Arvo Kolk, Arvo Odras, Eduard Nigol, Enno Jaani, Kalju Kirsimäe, Olav Napritson ja Vello Tuvi astusid juubelikontserdil lavale publiku aplausi saatel.


Esitati põgus tagasivaade ansambli ühele tipphetkele - aastatetagusele Gruusia-reisile - ja siis hakkasidki meeste laulud õhtuhämaras kammersaalis kõlama.


Laule saatsid klaveril maestro Tõnis Ainso ise ja Thea Leitmaa ning Katrin Kannukene.


Valga maakonna kultuurijuhina töötanud Helve Braun rääkis meesansambli 40. aastapäeva juubeliraamatust. «Raamat «Lauludest helisevad aastad» on koostatud väga oskuslikult ja asjatundlikult,» ütles kultuuri­spetsialist. «See pole üksnes ühe ansambli lugu. Selles raamatus on killuke meie rahva kultuuri- ja ajalugu.» Teose valmimisest rääkis põgusalt ka selle autor Vello Jaska.


Külalisesinejatena astusid publiku ette ansambel Torupill, Vello Raagmets ja Heino Riibak, Mihkel ja Valdek Ott ning teised.


Juubelikontsert lõppes tänusõnadega Tõrva linnavalitsuselt, Helme vallavalitsuselt, enamikult Tõrva isetegevuskollektiividest ja paljudelt Tõrva meesansambli laulude austajatelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles