Keskmine elektriarve suureneb 23 krooni

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VIRUMAA TEATAJA/SCANPIX

Eesti Energia teatel suureneb keskmise Eesti majapidamise elektriarve tuleva aasta jaanuarist ligi 23 krooni võrra kuus, lisaks kallineb märtsis elekter mõnevõrra veel.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann ütles BNSile, et elektri hind tõuseb koos taastuvenergia tasu suurenemisega 2009. aasta 1. jaanuarist kokku 10 senti kilovatt-tunni eest, mis tähendab keskmise majapidamisega kodutarbijale ligi 23 krooni võrra suuremat elektriarvet.


Lisaks ootab tarbijat Bachmanni sõnul tuleva aasta 1. märtsist veel kaheprotsendiline hinnatõus. Märtsis kallineb elekter keskmiselt 2,08 senti kilovatt-tunni eest. Ligikaudset summat, mis märtsis elektriarvele lisandub, Bachmann veel öelda ei osanud.


Eesti Energia teatel on hinnatõusu põhjus seadusest tulenevate keskkonnatasumäärade tõus ja muude Eesti Energiast mittesõltuvate põlevkivi kaevandamise ning elektritootmise sisendite, nagu transpordi, lõhkeaine ja kemikaalide, kallinemine. Elektri hind muutub vastavalt konkurentsiametiga kokku lepitud hindade regulaarse indekseerimise metoodikale.


Kui varem muutus elektrihind üks kord kolmeaastase perioodi tagant, siis indekseerimise metoodika näeb ette hinna iga-aastast regulaarset korrigeerimist. Kliendi jaoks hakkab hind küll sagedamini muutuma, kuid see võimaldab ära hoida väga järske ühekordseid hinnahüppeid, märkis Eesti Energia oma teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles