Küttepuidu hind on langemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt ostetakse küttepuid suve hakul, et tulevaks kütteperioodiks valmis olla.
Tavaliselt ostetakse küttepuid suve hakul, et tulevaks kütteperioodiks valmis olla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimased paar nädalat näitavad, et küttepuude hinnad hakkavad langema.

Langustrendi on nende nädalate jooksul olnud märgata riigimetsa majandamise keskuse (RMK) puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi hinnangul. «On omapärane moment, et suisa viimaste päevadega on olukord puiduturul võtnud uue suuna ja küttepuidu hind käesoleva seisuga mitte ei tõuse, vaid langeb,» rääkis ta, märkides, et mõned kliendid on RMK poole pöördunud, et hinda alandataks.

"Üks põhjus selleks on, et kevade lõpus peetakse läbirääkimised ära, elektri- ja soojustootmisjaamad teevad oma hanked ja sõlmivad uueks perioodiks lepingud, ning hasart kaob turul ära," ütles Kaubi. Samuti põhjustab hinnalangust Kaubi meelest, et paberipuiduturul on keerulised ajad, mistõttu paberipuit, mis on tavaliselt küttepuidust kallim, jääb viimasega juba samasse hinnaklassi.

"Kui palju see (küttepuidu hind - M.V.) langeb, saame näha esmaspäeval. Nimelt on meil üks enampakkumine välja kuulutatud, mille pakkumused siis nädala alguseks teatatakse." Seejärel teeb RMK tõenäoliselt ka muudatused oma hindades.

Pikemalt loe neljapäevasest Valgamaalasest!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles