Otepäälasele antakse üle elupäästja medal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad. Foto on illustreeriv.
Päästjad. Foto on illustreeriv. Foto: Kunnar Rüsülainen / Valgamaalane

Täna, 6. septembril annavad siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg Eesti organiseeritud tuletõrje aastapäeva puhul üle elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid. Teiste seas saab medali ka Otepää komando meeskonnavanem Karl Koort.

Selle aasta 17. juuni hommikul tuli teade tulekahjust Otepääl, kus põles kolmekordse maja esimese korruse korter. Samas majas elav Karl Koort tundis kärsahaisu ja otsustas uurida, milles asi. Ukselt uksele käies jõudis ta esimese korruse korterini, mille ust ei avatud.

Mees otsustas siiski korterisse siseneda. Eest leidis ta vannitoas põleva madratsi ja vedas selle välja. Uuesti suitsusesse korterisse sisenedes leidis ta voodist magava naabri, kes toimuvast midagi aru ei saanud. Karl aitas mehe välja ning kohale jõudnud päästjad leidsid eest juba maja ees vedeleva hõõguva madratsi ja trepil istuva kannatanu, kellega tegelesid kiirabimeedikud.

Oma julge ja otsustava tegevusega päästis Karl naabrimehe elu.

Päästeteenistuse Elupäästja Medali saab seekord kokku 23 elupäästjat, nende seas neli eraisikut ja kaks politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles