Õpetajate read said täiendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Muusikakool
Valga Muusikakool Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tõrva muusikakooli direktor Thea Leitmaa ütles, et piirkonna muusikaharidusse püütakse jälg jätta sellega, et luuakse üha avaramaid õppimisvõimalusi.

Tema sõnul on alanud õppeaasta suurimaks muudatuseks, et koolis asub puhkpilliõpetajana tööle Toomas Kaljuver, kes töötab ka Antslas muusikakooli puhkpilliõpetajana ning orkestri dirigendina.

«Minu põhitöökoht Antslas võimaldab käia Tõrvas puhkpille ja isegi Helme sanatoorses internaatkoolis laulmist õpetamas,» rääkis Kaljuver.

Samas aga alustas sel õppeaastal 90 aasta juubelit tähistav Valga muusikakool sedakorda 224 õpilase ning mitme uue õpetajaga.

Direktor Ants Loosi sõnul on Valgas jätkuvalt suur huvi kitarri vastu ja sellele erialale ei saadudki kõiki soovijaid vastu võtta, kuna õpilaskohti ei jätku. Koolist lahkus Sihvalt Valka käinud kitarriõpetaja Peep Peterson. Tema asemel hakkab nüüd tööle Tõrva muusikakooli kitarriõpetaja Mati Mölder.

Puupuhkpille õpetavad Aleksander Verte ja Ants Puusta. Vaskpillide õpetaja Tambet Leopard lõpetas kevadel Tartus Elleri kooli ja hakkab nüüd endise ühe nädalapäeva asemel kahel Valgas käima.

Ka osalise koormusega töötanud löökpillide õpetaja Kristo Joosep hakkab nüüd kaks korda nädalas Valgas käima, kuid kõiki trummihuvilisi ei saa siiski vastu võtta.

Viljandis ja Elvas töötav Evald Raidma õpetab Valgas ka sel aastal poplaulu ning 6. ja 7. klassile saate improvisatsiooni. Poplaulu õpivad mõned õpilased erialana, mõned lisaainena.

Oreliõpetaja Jüri Goltsovi juures hakkavad õppima kaks kevadel klaveriklassi lõpetanud noort.

Täiskoormusega töötab koolis pärimusmuusika õpetaja Koidu Ahk, kes õpetab mitmesuguseid rahvapille. Kool on uhke ka selle üle, et sai endale Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia interpretatsioonipedagoogika instituudi instrumentaalpedagoogika magistriõppe värske diplomiga klaveriõpetaja Merilyn Treiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles